Skønhed med funktionalitet giver harmoni og har betydning for din trivsel

Hvorfor er det vigtigt at koble psykologi på boligindretning? Fordi vi sanser hvert minut hver eneste dag. Uanset om vi vil være ved det eller ej. Nogle er mere tilbøjelige end andre til at at blive påvirket af lyde, lugte, materialer, temperaturer, lys og farver end andre. Men det foregår alt sammen på et ubevidst plan, så ingen går fri. Det vil sige, at kvaliteten i de fysiske omgivelser overføres direkte til os via vores nervesystem og underbevidsthed. Og det der for alvor interesserer mig i boligindretning er, at jeg har evnen til at hjælpe andre med at trives i deres hverdag. Jeg elsker at se de store linjer falde på plads i et æstetisk harmonisk udtryk, men intet gør mig mere glad, end når jeg får tilbagemeldinger fra kunder, der fortæller, at de ansatte er gladere, har et bedre socialt liv på arbejdspladsen, at børn for første gang kan sove på deres eget værelse eller at boligen er blevet et hjem, der omfavner og støtter de mennesker, der bor der.

Mit håndværk er min kreativitet og min æstetiske stilsans, men den største gave i mit job er, at jeg gør en forskel. Og det kan jeg i højere grad gøre, når jeg har en holistisk tilgang til indretning. En tilgang, hvor krop, sind og sjæl tages med i overvejelserne.

“Holistisk Indretning er baseret på vestlig filosofi, hvor videnskab, design, æstetik og psykologi går hånd i hånd”

For lige at uddybe begrebet holistisk, kan jeg forklare det ved at fortælle, hvad det ikke er. En holistisk indrettet bolig er ikke en blind kopi af de hjem, vi ser i boligmagasinerne. Det er i stedet en bolig, der indrettes i samklang med kundens sjæl.

Din bolig afspejler din sjæl

Da krop og psyke hænger sammen, fordi underbevidstheden sender signaler til kroppen via det autonome nervesystem, bliver man påvirket af de fysiske omgivelser.

Eftersom man ofte ubevidst har anskaffet ting til sin bolig, som dybest set er en spejling af ens sjæl og personlighed, vil alle aspekter tilsammen vise, hvem du er lige nu – eller har været – eller er på vej til at blive. Det er min erfaring, at hver gang man har udviklet sig indvendigt som menneske, får man lyst til at ændre på indretningen i det ydre; få nye farver ind på tilbehør eller vægge, købe nye møbler i en anden stilart, eller et nyt billede som vægpynt.

Ved at spejle dig i boligindretningen, kan du blive mere bevidst om din personlige udvikling – og tilvælge noget, der stimulerer dig positivt eller fravælge det, der virker negativt på dig, eller ikke længere har relevans for dig. For omgivelserne virker tilbage på os! Faktisk er det sådan, at 90 % af informationerne fra omverdenen kommer via øjnene. Derfor har de visuelle indtryk stor indflydelse. Og derfor har den psykologiske betydning af design og indretning så stor indvirkning på os og på vores liv i hjemmet, skolen, arbejdet osv.

“Jeg vil bo på en scene”

Jeg kan give et eksempel fra mit eget liv.

Min datter, Idaline, har ADHD, indlæringsvanskeligheder og kæmper med angst.

Hendes intellekt, empati, sanselighed og kreativitet fejler intet. Men uddannelse er en svær størrelse. Hun vil gerne være stylist, fotograf eller skuespiller. Så da hun beder om at få lov til at bo på en scene, er jeg ikke sen til at bygge den for hende.

For selvfølgelig skal hun da bo på en scene med et walk-in closet, et sminkebord og en vintage stue, der er hyggelig, varm og stimulerer hendes æstetiske sans. Hun skal hver dag have mulighed for at komme hjem i den fortælling, hun har behov for at udtrykke om og for sig selv. I disse rammer kan hun mærke, hvem hun er. Se billeder her på siden fra Idalines univers.